76/587-649

Szolgáltatásaink

Könyvtári szolgáltatások

A Faluház és Könyvtár feladatául tűzte ki, hogy Kunszállás  és a környező település lakosai számára biztosítsa az információhoz való szabad hozzáférést, a magyar és az egyetemes szép-, szak- és ismeretterjesztő irodalom alkotásain keresztül. Információs szolgáltatásaival, sokszínű kulturális programjaival szolgálja a lakosság – kulturális – igényeit.


Több mint 5000 kötettel, széles folyóirat-választékkal, új bútorokkal, hat olvasói számítógéppel, szélessávú internettel, a gyermeksarokban televízióval, dvd és videolejátszóval, dvd-kel és mesekazettákkal várjuk a kedves érdeklődőket, kortól és nemtől függetlenül!

A kisebb látogatók társasjátékokkal játszhatnak, egyéni és csoportos foglalkozásokon vehetnek részt. Helyet adunk iskolai óráknak, óvodai foglalkozásoknak, gyermekközösségek könyvtári rendezvényeinek. A beiratkozás jelenleg ingyenes, az internetet szintén térítésmentesen lehet használni.

Ha olyan dokumentumot keres, amely könyvtárunkban nem található meg, igénybe veheti - szintén  ingyenesen - a könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatást, melynek segítségével innen, helyből böngészhet más könyvtárak állományában, és kölcsönözhet azokból.

Jövőképünkben olyan könyvtár szerepel, mely olvasó-barát szolgáltatásokat nyújt, mind a klasszikus könyvtári, mind az új típusú információszolgáltatás területén.